Четвер, 28.03.2024, 21:06

Пошук

Погода в Украине

Календар новин

«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Статистика

Головна » 2010 » Квітень » 26 » Громадські ініціативи - дітям
14:53
Громадські ініціативи - дітям

 Освітяни Київщини схвально сприйняли звернення голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка до місцевих громадських лідерів (газета «Київська правда» № 43 від 20.04.2010) у якій державний діяч підкреслює вагомість громадського руху у країні й розглядає громадські об’єднання як рівноправного партнера і суспільну  силу, яка може зробити багато корисного.

Такий підхід вселяє віру багатьох громадян держави у те, що їх почують і з ними будуть рахуватись.

Особливо актуальним є це звернення для громадської організації освітян Київщини «Освітянська трибуна», яка за рік свого існування пройшла нелегкий шлях переслідувань, проте вистояла і стала однією із найбільш вагомих громадських об’єднань Київщини за своїми справами та чисельністю.

І головне, що ГО «Освітянська трибуна» не лише проголосила про своє створення. Нам вже є про що звітуватись громаді та владі області, бо зроблено чимало корисних справ у співпраці з понад двадцятьма міжнародними та всеукраїнськими громадськими об’єднаннями.

«Рівний доступ до якісної медицини» – так назвали свою чергову благодійну акцію ГО «Освітянська трибуна» та Асоціація дитячих офтальмологів України. Ще у жовтні 2009 року на запит Богуславського районного осередку ГО «Освітянська трибуна», за ініціативи начальника відділу освіти Цимбала О.І. та за підтримки Головного офтальмолога МОЗ України професора Рикова С.О. розпочато благодійну акцію щодо проведення профілактичного огляду стану зору учнів сільських шкіл, які мають обмежений доступ до профільних лікарів. Висококваліфікованими дитячими офтальмологами було оглянуто та проконсультовано біля двохсот дітей Богуславського району.

Через короткий час ці два громадські об’єднання провели науково-практичний семінар для освітян Київщини «Комп’ютер і зір»  на базі Володарської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат.

А 24 квітня 2010 року (субота) було знову проведено безкоштовний профілактичний огляд стану зору дітей сільських шкіл Київської області. На базі санаторію-профілакторію Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів учнів консультували провідні офтальмологи України – співробітники відділення дитячої офтальмології та мікрохірургії ока Української дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» на чолі з Головним дитячим офтальмологом України Баріновим Юрієм Вікторовичем. Оглянуто 97 учнів. На привеликий жаль, із цієї кількості дітей лише троє мають здоровий зір, у решти – різного роду відхилення у стані зору: від незначних і до досить серйозних: 5% з них потребують оперативного лікування, більше 60 %– корекції зору окулярами та 30% подальшого лікування. Лікарі надали консультації та поради батькам щодо подальшого лікування дітей.

Така акція є прикладом свідомої громадянської позиції тих, кому не байдужа доля країни і її дітей, хто не рахуючись зі своїм часом у вихідні дні працює, аби допомогти нашим дітям та привернути увагу всієї громади до стану фізичного й психічного здоров’я учнів та хоч-якось зупинити процес його руйнації.

Ми звертаємось до всіх, кого хвилює сьогодення і майбутнє держави – об’єднаймо зусилля у відновленні кращих традицій нашої  освіти, медицини, фізкультури і спорту, культури. Не все повинно вирішуватись за гроші. Адже кожен з нас зможе знайти час, для благодійних акцій як  це роблять лікарі-офтальмологи «Охматдит». І у цьому велика роль громадських об’єднань.

Шановні колеги! Приєднуйтесь до ГО «Освітянська трибуна», поповнюйте її ряди та станьте учасниками благодійних справ для освітян і задля освіти й здоров’я наших дітей.
 


 
Голова ГО «Освітянська трибуна»,
ректор Київського обласного інституту
післядипломної освіти педагогічних кадрів
Н.І. Клокар

 


Наші телефони: +38-067-407-24-64; +38-096-319-77-50; +38-04563-5-12-40
Електронна адреса: bts-osvitatribuna@ukr.net
Сайт: http://osvitatribuna.at.ua/
 
Переглядів: 1810 | Додав: wall