Середа, 17.04.2024, 01:53

Пошук

Погода в Украине

Календар новин

«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Статистика

Головна » 2010 » Травень » 26 » Освітянська перемога Київщини
14:21
Освітянська перемога Київщини
    22 травня у місті Біла Церква на щорічному святі науки і творчості «Віват, науко молода!» відбулося урочисте нагородження учнів Київської області, що здобули призові місця на обласних та загальнодержавних учнівських олімпіадах та МАН.
    В рамках заходу, організованого Головним управлінням освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, Київським обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних кадрів та Громадським рухом «Разом із тобою» в особі громадської організації «Освітянська трибуна», було відзначено 143 учня загальноосвітніх шкіл Київщини, серед яких у 2009-2010 навчальному році 30 стали призерами на олімпіадах всеукраїнського рівня, 12 вибороли першість на всеукраїнському етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, 19 стали переможцями творчих конкурсів такого ж рівня.
Цьогорічні освітянські здобутки Київщини оцінені організаторами свята як якісно кращі. Нині область стала сильнішою, адже на всеукраїнському рівні завоювала більше призових місць порівняно із минулим роком.

ЛОКОМОТИВ ОСВІТЯНСЬКОЇ ГРОМАДИ

   Суботнім ранком до великої піднесеної зали білоцерківського будинку органної музики широкими сходами піднімалися численні делегації зі всієї Київської області. Талановитих школярів супроводжували батьки, вчителі, освітяни. Організатори свята подарували цим дітям можливість побачитися зі своїми однодумцями, під заслужені оплески піднятись на сцену, аби отримати дипломи й нагороди від визнаних науковців, відчути увагу до своєї праці та вдячність за свій внесок у розвиток нашої Батьківщини з боку небайдужої громади.
    Із талановитих дітей Київської області цього року, зокрема, були відзначені: Панфілов Ілля, десятикласник, що виборов звання кращого історика на обласному та всеукраїнському етапах учнівської олімпіади (Біла Церква), учениця 8 класу Лінська Світлана, що стала першою серед своїх однолітків за знаннями з географії (Богуслав) Нагородили грамотою за ІІІ місце на республіканському етапі олімпіади у секції «генетика та селекція» Надбережну Ольгу (Києво-Святошинський район), Демещука Анатолія з Білої Церкви, що посів перше місце в Україні з археології та друге – з історії, фастівського восьмикласника Свєшнікова Артема, який виборов першість на республіканському етапі олімпіади з хімії. Відмітили переможницю (ІІ місце на всеукраїнській олімпіаді з правознавства) Пліскунову Вікторію (Славутицький район). Гордістю Київщини став учень з Переяслав-Хмельницького Губар Олександр, чиї видатні знання з біології ще у 7 класі дозволяли йому виступати на олімпіадах на рівних зі старшими класами, а в цьому році завдяки їм він поїде захищати честь України на міжнародній олімпіаді у Кореї.

РЕЙТИНГ ПЕРЕМОЖЦІВ
    На заході також були відзначені і  райони, що дали Київщині найбільше переможців. У цьогорічному рейтинзі лідерами стали Бориспільський, Києво-Святошинський, Богуславський та Білоцерківський райони, Ірпінський та багато інших.
    Відмітили і школи: цьогоріч важливі внески у освітянську перемогу Київщини зробили Державний ліцей, гімназія №1 міста Білої Церкви, Іванківський районний ліцей, Богуславська загальноосвітня школа №2, Славутицький ліцей, загальноосвітня школа №4 міста Фастова, ліцей «Дизайн-освіта» ім. П.Чубинського міста Борисполя і т.д.
    За словами голови громадської організації «Освітянської трибуни», ректора КОІПОПК Клокар Наталії Іванівни, сьогодні ми вже можемо говорити про наукові школи, що формуються на Київщині, а також про ті галузі, в якій наша область виступає особливо успішно – це українська мова та література, іспанська мова, біологія.
    «Сьогодні в цій урочистій залі зійшлися досвідчена і юна еліта науки, і ми вшановуємо талановитих дітей та дякуємо педагогам, науковцям, освітянам. Ми пишаємося інтелектуальними досягненнями обдарованих дітей Київщини, чекаємо від них подальшого зростання, а зі свого боку обіцяємо продовжувати робити все можливе і неможливе для створення всіх необхідний умов для їхнього творчого злету», – прокоментувала Наталія Клокар.

ВЧИТЕЛЬ УСЬОМУ ГОЛОВА
Не секрет, що успіх учня ледь не на 90% складається з праці вчителя. Тому не оминули на церемонії нагородження увагою і тих освітян, хто доклав найбільших зусиль, аби наші діти змогли посісти перші місця у освітянських перегонах.
В рамках свята подяки, щирі слова, подарунки від руху «Разом із тобою» отримали: білоцерківські освітяни Потильчак Світлана, Гаврилюк Валерій, Тєрехов Володимир, Гайдаєнко Олена, Коваленко Раїса, Матущенко Тетяна, а також Накоренко Ірина з Богуслава, Наумова Юлія з Фастова та Шеремет Інна з Іванівського району.

КОМЕНТАРІ:
   «Це свято успіху, і ми із нетерпінням щороку чекаємо на нього, проте сьогоднішній захід мене просто вразив своїм рівнем та розмахом, - ділиться Тетяна Гребенчук, методист з історії КОІПОПК, що супроводжувала групу юних істориків. - Ми вшановуємо тут три складові визначного результату: це талант, прихильність фортуни та копітка праця. А такі заходи, як свято науки і творчості, звертають увагу на тих, на кого справді варто рівнятись, показують, що таких у нас багато, а також пробуджують інтерес до навчання, показують його привабливий бік тим, хто нехтує ним».

   «Сьогоднішня церемонія пройшла дуже урочисто та піднесено - враження від неї надихає на творчі звершення! – коментує подію методист Броварського районного відділу освіти Віра Сорока. – Справді приємно бачити таку увагу до нашої молоді та її талантів. Переконана, що ця подія буде жваво обговорюватись в освітянських колах, та буде сприйнята як стимул до розвитку та вдосконалення, як серед школярів, так і серед вчителів. Без сумніву, свято вдалося!»

   «Це справді свято, справді пам`ятний день для мене. Адже все це було організовано спеціально для нас, це винагорода за щоденну сумлінну працю, за відмову від більш легкого дозвілля, за подолання труднощів.  – вважає В`ячеслав Пінчук, 10 клас Сквирського ліцею, переможець обласного етапу конкурсу МАН у секції «ветеринарія та зоотехнія», учасник всеукраїнського етапу турніру юних біологів разом із командою Київщини. - Нічого не може бути приємнішим, за подяку та заохочення, адже ти розумієш, що не дарма працюєш, що йдеш у правильному напрямі. Відрадно, що нині про талановиту молодь не забувають. Хочу лише подякувати та висловити сподівання, що і надалі будуть люди, які розуміють важливість такої діяльності!»

    «Мене дуже розчулило сьогоднішнє свято – я не могла втримати сліз від радості та гордості, коли мій син піднімався на сцену, де йому особисто дякував та тиснув руку видатний науковець. - ділиться враженнями мама наймолодшого із нагороджених школярів Дмитра Битіка, чотирикласника школи № 12 м. Ірпінь, що виборов І місце на республіканському етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. - Всі, хто приїхали сюди сьогодні – діти, вчителі, батьки, знають ціну великого результату, знають, як це складно, скільки зусиль треба докласти, і дуже пишаються ним. Проте увага і заохочення «зі сторони», особливо на такому рівні, підтримують рішучість тримати поставлену планку і надалі, не зважаючи на жодні труднощі. Ми бачимо, що в наших дітей вірять, їхні досягнення відзначають, на них покладаються, і розуміємо, що це справді потрібно не лише нам самим, що це справді мета, за яку варто боротись».

    «Значення цього свята важко переоцінити – це і нагородження тих, хто власними здібностями та наполегливістю досяг гучних перемог, і підвищення цінності навчання та знань в очах суспільства, зокрема молоді. - запевняє Свириденко Марія, учениця 11 класу Іванківського районного ліцею, що посіла перші місця на обласному та республіканському етапах учнівської олімпіади з іспанської мови. - Сьогодні організатори гідно відзначили нашу працю та додали сил для подальших звершень. Ми всі відчули вдячність та підтримку, а це справді неоціненно. Я вибрала шлях навчання, науки, інтелектуальної праці винятково за покликом серця, і дуже приємно відчувати вдячність за те, що твій вибір буде корисним для суспільства. Крім того, це стимулює і наших однолітків та однокласників, показує приклад молодшим дітям – вони також підтягатимуться, ставатимуть амбіційнішими та працьовитішими, якщо будуть бачити, що власними зусиллями можна вже в такому віці досягати визнання та торувати собі шлях у гідне майбутнє. Адже сьогодні бути розумним справді модно!»


Освітяни в національному будинку органної та камерної музики, Біла Церква



Вітальний виступ до громади



Голова громадської організації «Освітянської трибуни», ректор КОІПОПК Клокар Наталія Іванівна вітає учня із перемогою
Переглядів: 1798 | Додав: wall